Skip to main content

Schattige babykleertjes: 5 ideeën voor het aankleden van je baby jongen

Als kledingstyliste zijn mijn meest favoriete “klanten” om te kleden mijn kinderen. Laten we eerlijk zijn: alles is veel schattiger als het een klein formaat heeft. Ik heb zoveel plezier gehad bij het kleden van mijn 2-jarige dochter sinds ze een kleine baby was, en ik herinner me dat zoveel mensen me vertelde dat het veel leuker is om een meisje te kleden, omdat de kleren van jongens niet zo leuk zijn.

Maar nu ik een kleine jongen heb, moet ik zeggen dat ik het er helemaal niet mee eens ben! Natuurlijk, jongenskleren zijn iets eenvoudiger, maar dat betekent niet dat het aankleden van een jongen met schattige babykleertjes niet net zo leuk kan zijn! Hier zijn enkele eenvoudige tips om schattige babykleertjes voor je kleine aan te schaffen.

Kleed hem aan als een mini-man

Er zijn schattige babykleertjes genoeg voor jongens. Denk bij het aankleden van jongetjes aan een ‘mini-man’. Kleine truien, kleine schoenen en een kleine spijkerbroek … het wordt niet veel schattiger dan dat.

Schattige babykleertjes: probeer unieke T-shirts

Niets verandert een simpele jongensoutfit sneller dan een uniek T-shirt. Online kun je veel schattige babykleertjes vinden. T-shirts zijn waarschijnlijk mijn favoriete manier om persoonlijkheid toe te voegen aan de outfit van een kleine jongen. Er zijn zoveel t-shirtontwerpen met leuke zeefdrukken die er zijn met leuke kunst, dieren, liedteksten en zelfs naampersonalisatie. Sommige van mijn favorieten zijn bedrijven die ik op Etsy en op Instagram heb gevonden. T-shirts zijn misschien eenvoudig, maar ze maken de outfit van een jongen interessanter. Schattige babykleertjes genoeg dus.

 1. Zoek naar vintage schattige babykleertjes
  Beperk jezelf niet alleen tot nieuwe baby kleding. Waarom neem je niet ook wat vintage toevoegen aan de schattige babykleertjes van je kind? Ik hou van dat kleine vintage shirt bij mijn zoon die vroeger van zijn vader was.
 2. Kies voor schattige babykleertjes patronen
  Jongens kunnen soms vast komen te zitten met stevige neutrale kleuren, maar zo hoeft het niet! Probeer felle kleuren en patronen, want jongens kunnen een coole print net zo goed.
 3. Meng schattige babykleertjes patronen
  Patroonmenging is een leuke manier om visuele interesse toe te voegen aan een outfit. Speel met diverse patronen, maar probeer je aan hetzelfde kleurenpalet te houden om te voorkomen dat de outfit te druk wordt.
 4. Voeg een jas toe
  Een set schattige babykleertjes is compleet met een leuke jas. Lagen voegen interesse toe aan elke outfit en jassen zijn een geweldige manier om dat te doen. Gebreide stoffen, katoen, wol … allemaal geweldige opties voor schattige babykleertjes.
 5. Kleed het aan
  Aankleden met schattige babykleertjes is niet alleen voor kleine meisjes! Het toevoegen van een gekleurd shirt of een baby strikje aan een kleine man is een goede manier om zijn garderobe stoer te maken.