Skip to main content

stoere babykleding

Stoere babykleding: Tips voor het kiezen

Ben je opzoek naar leuke stoere babykleding? Hoewel je baby geen pasgeborene meer is, is het nog steeds een goed idee om praktische stoere babykleding te kiezen. Stretchy babypakken, t-shirttops, katoenen stoffen, elastische broekspijpen en tops met V-halzen maken het aan- en uitkleden gemakkelijker voor jullie beiden.

Stoere babykleding kiezen

Baby’s groeien heel snel uit kleding, dus je hoeft niet veel van een item stoere babykleding te kopen. Probeer voor overdag stoere babykleding te kopen of te lenen die iets te groot zijn, omdat je baby hierdoor meer slijtage krijgt. Zoek voor nachtkleding naar nauwsluitende dingen met labels met een laag brandrisico.

Bekijk het materiaal van stoere babykleding

Wanneer je babykleding koopt of leent, moet je op zoek gaan naar katoenen materiaal dat zich in de buurt van de gevoelige huid van je baby bevindt. Wol en andere stoffen kunnen zijn huid irriteren, hoewel het ok is om kleding gemaakt van deze stoffen als buitenste lagen te gebruiken. Katoenen kleding houdt de baby ook koeler bij warm weer dan kleding gemaakt van acrylvezels. Als je baby begint te bewegen, is het zinvol om stoere babykleding te kiezen die comfortabel zit en beweging niet beperkt.

Het wassen van stoere babykleding

Zodra je baby begint te kruipen, zal haar kleding snel vies worden. Terwijl je baby op handen en knien kruipt, zijn de gemakkelijk te wassen katoenen overalls en broeken geweldig. Een broek met gewatteerde knieën en knopen in het kruis voor gemakkelijk verwisselen van luiers zijn ideaal. Zoek in het algemeen naar dingen die je in de wasmachine kunt gooien en niet hoeft te strijken. Ook tonen donkere kleuren het vuil niet zo veel.

Zonbestendige stoere babykleding

Kleding gemaakt van strak geweven stof, zoals het materiaal van een T-shirt, beschermt de huid van je baby tegen de zon. Als je de stof tegen het licht houdt, kun je zien hoeveel zon er doorheen gaat. Je kunt ook babykleding krijgen die speciaal is ontworpen om de zon te blokkeren en die zeggen hoeveel bescherming ze geven. Lange mouwen helpen ook de babyhuid te beschermen. Het is een goed idee om katoen te kiezen om de baby koel te houden.

Koop een stoere pet

Bij stoere babykleding kan een stoere pet niet missen! Een pet is een geweldige manier om je kind te beschermen tegen de zon. Een zachte pet is goed, want de baby kan comfortabel blijven liggen tijdens het dragen. Een volledige kroonhoed met een volle rand of een nekflap is beter dan een baseballpet omdat deze meer schaduw biedt. Een kinband zorgt ervoor dat de hoed op het hoofdje van je baby blijft.

Baby schoentjes

Als je baby leert lopen, zal hij het gemakkelijker vinden als hij zo vaak mogelijk blote voeten heeft. Als het echt koud is, kun je antislip sokken of zachte leren slippers proberen die als eerste paar schoenen verdubbelen. Je baby heeft geen goede schoenen nodig tot hij buiten gaat wandelen. Stoere babykleding kun je de “final-touch” geven door af compleet te maken met stoere baby schoentjes.

Het dragen van schoenen in de vroege stadia van het leren lopen kan dingen moeilijker maken voor je kind, dus je hoeft niet naar buiten te rennen en dat eerste paar schoenen te pakken na de eerste stapjes van je baby.

Benieuwd naar onze stoere babykleding?